Over Anke

Geplaatst op door
IMAG0903     IMAG0904

Gediplomeerd en ervaren pianodocent
In 1993 behaalde ik mijn diploma DM hoofdvak piano aan het Utrechts Conservatorium. Daar is mijn enthousiasme voor lesgeven ontstaan en verder aangewakkerd. Na mijn studie heb ik mij volledig toegelegd op het geven van pianoles.

Van 1995-2013 werkte ik met veel plezier als pianodocent bij kunstencentrum De Kunstlinie in Almere. Een bruisend centrum waar de verschillende kunstvormen samen kwamen. Zo ontstonden bijzondere projecten met onder meer de afdeling toneel en beeldende kunst.Naast het lesgeven blijf ik op zoek naar activiteiten rond de piano, die voor leerlingen net iets meer bieden dan de wekelijkse lessen.

Coördinator EPTA graadexamens

Naast mijn pianolessen organiseer ik als coördinator de graadexamens van de EPTA in Houten en Werkhoven. Jaarlijks doen er ook leerlingen van mij mee aan de examens. Voor sommige leerlingen is dit een leuke uitdaging en geeft het een doel om gericht naar een hoger niveau toe te werken. De examens bestaan uit een speel- en theorie examen. De examens vinden plaats in maart/april. Deelname is uiteraard alleen voor de leerlingen die dit graag willen en vooral bedoeld als extra stimulans.

Lid van Houtens Muziek Collectief

Vanaf maart 2022 ben ik als pianodocent lid van het Houtens Muziek Collectief.